Aan de slag met

Dressuur

In de Dressuur draait allemaal om een harmonieuze samenwerking tussen paard en ruiter of menner. Het doel van dressuur is het paard in zijn bespiering en beweging te verbeteren. De gymnastische basis.

Je start bij ons met het Take Me Riding programma, waarbij je met theorie en praktijk je leert hoe je omgaat met een pony, je leert hoe je ze correct benaderd en hoe je op een goede en veilige manier een pony begeleid. Paardrijden is nu eenmaal niet makkelijk maar dat maakt deze sport zo leuk. ons leertraject is veel meer is dan alleen maar paardrijden. lees meer na de foto.

  • DIT IS DE BASIS VAN DE RUITERSPORT
  • GOED RIJDEN BEGINT MET GOED ZITTEN
  • GYMNASTISCH MAKEN VAN RUITER &PAARD

Leer Harmonieus rijden:

Dressuur is de basis van de paarden-sportopleiding.

Dressuur is de bekendste tak van onze paardensport. In de Dressuur draait allemaal om een harmonieuze samenwerking waarbij je de natuurlijke eigenschappen gaat verbeteren.
Het doel van dressuur is het paard  “willingly Guided” te rijden, Dit betekend zonder weerstand in harmonie met vertrouwen op een ontspannen, tevreden, vriendelijke manier het paard rijden in balans. De oefeningen die je leert zijn ontworpen om je paard te gymnastiseren en gehoorzaam te maken.

De dressuur is de gymnastische basis van de paardensport.
Een goede ruiteropleiding is de basis van iedere ruiter die plezier wil beleven in het rijden en aan de omgang met het paard. Paardrijden leer je op een 5 sterren FNRS Ruitersportcentrum,
dat staat voor verantwoord en plezierig paardrijden met het oog op welzijn van de paarden en pony’s, Laat Het Keelven nu alle 5 sterren in zijn bezit hebben, eveneens het veilige paardensport certificaat en uiteraard leer je dit alles op een erkend leerbedrijf. Zo weet je dat je alles leert van gecertificeerde gediplomeerde instructeurs en trainer. Die je klaarstomen voor je eerste diplomadag of wedstrijd. Dan rijdt je een dressuur-test  (proef) op jou niveau met de oefeningen die jij in je les hebt geleert. Heb je voldoende promotie/winstpunten behaald? dan is het tijd voor het volgende niveau : Level up!

Ons opleidingstraject

Je start bij ons met het Take Me Riding programma, dit programma is de basis waarbij je met theorie en praktijk  leert hoe je omgaat met een pony, h
oe je ze correct benaderd en hoe je een pony begeleid. Paardrijden is natuurlijk meer dan alleen maar zitten.
Je leert natuurlijk ook  hoe je op een pony zit, hoe je moet sturen en hoe je hulpen geeft, in de basis  ontwikkel je je eigen balans en leert veel over jezelf als (paarden)leider.

Je leert bij ons dus alle belangrijke aspecten van deze sport zowel op als naast de pony.. Na de TMR proeven stroom je door naar de A Proeven, en de Bixie-proeven, Na deze proeven  stroom je door naar de F-Proeven, en vervolgens naar bijvoorbeeld de  KNHS/ WRAN (landelijke sportbonden). Hoe verder je gaat hoe uitdagender het rijden wordt , hoe moeilijker de oefeningen en hoe strenger de beoordeling wordt.

Je vaardigheden worden getoetst door het rijden op een proevendag. Tijdens een proevendag kun je laten zien wat je hebt geleerd tijdens je paardrijlessen. Hierbij word je door een deskundige jury beoordeeld. Je kunt hierbij  diploma’s behalen en promotiepunten verdienen om door te stromen naar het volgende level, en een hoger niveau in de lesstof. Elke level heeft uitdagende allround onderdelen zodat we je helemaal klaar maken voor misschien wel je eigen (Lease) pony.

Je paard kan je ook in training zetten om de fijne kneepjes van de dressuur te leren.

Klik hier voor meer info over het Opstap pakket.

Heb je vragen?

Kom in contact met ons

Heb je vragen of wil je graag reserveren bij onze Brasserie? Neem dan telefonisch contact met ons op, stuur ons een e-mail of laat een berichtje achter, en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×