Aan de slag met

Western rijden

Western is de oudste en meest veelzijdige tak van de sport. Deze rijstijl is gebaseerd op hoe cowboys vroeger reden. Western is een rijstijl die draait om eenvoud en rust.,dit maakt het zo moeilijk.

Western is gebaseerd op hoe cowboys vroeger reden. Zij probeerden zichzelf én hun paard zo min mogelijk te vermoeien, wat dus een goede training en samenwerking eist. Western heeft veel disciplines oa: Showmanship at halter, Horsemanship, Pleasure, Trail, Ranch riding, Ranchtrail, Westernriding, Reining, Working Cowhorse. Deze tak is zo leuk omdat deze zo divers en de oude-historie in ere houdt. Lees meer na de foto.

  • DE WERKSTYLE ZOALS VROEGER
  • RIJDEN IN HARMONIEUZE SAMENWERKING
  • MEEST UITDAGEND EN DIVERSE TAK

Meer informatie

Western Rijden de oudste en meest veelzijdige tak van sport.

Deze tak van sport is ontstaan door hoe de ”cowboys” vroeger met hun paard werkten,  door het werken met vee waar ze verantwoordelijk voor waren moesten ze een paard ter beschikking hebben die ontspannen, rustig, werkwillig en meedenkend was, zij probeerden zichzelf én hun paard zo min mogelijk te vermoeien.  Het paard moet gemakkelijk met een hand te rijden zijn zodat je met je vrije hand kan werken. Inmiddels is de populariteit van het western rijden groeiende en een bekende discipline geworden het is  nu aan ons om die werktraditie in stand te houden.

Western kent vele verschillende disciplines : Halter en Showmanship at halter, in hand trail   (dit zijn onderdelen aan de hand, je begeleid je paard vanaf de grond, deze onderdelen zijn perfect voor jonge paarden of beginnende cowboy/cowgirls je leert immers het vertrouwen en de basis vanaf de grond) Alle onderdelen samen vormen een afspiegeling  van de cowboy toen hij nog samen met zijn paard het werk op de ranch

De rijdende onderdelen zijn in de basis Horsemanship en Pleasure, ( dit gaan om preciezie en controle,  in de HMS laat je zie hoe goed je kan sturen en precies op de marker alles kan uitvoeren.
in de pleasure laat je zien hoe goed  je samenwerking is met een groepje tegelijkertijd, ben jij de beste van de class? )

De volgende onderdelen zijn  Trail en Ranch-trail. De trail is er om de behendigheid te testen over een balken proef.. In de ranch -trail laat je zien alles wat een werkende cowboy op een
ranch moet doen, hek openen ,lasso gooien, boomstammetje slepen,  etc.

Rijd je liever Ranch riding of western riding ?  dan moeten de overgangen vloeiend zijn, je laat zien hoe goed jij je paard onder controle hebt.

Reining, Cutting en Working Cowhorse. dit zijn de onderdelen met een beetje meer actie, het gaat om snelheid, snelle wendingen en optimale controle. In de Cutting en Working cowhorse ga je aan de slag met vee, mag je koetje vangen te paard.De onderdelen met vee, zijn er om de samenwerking tussen paard, vee en ruiter centraal staan. ( hierin haal je een speciaal bewijs voor diervriendelijk omgang)

Bij ons kun je de basis van het western rijden leren en met je eigen paard op wedstrijdniveau training volgen.

Het western rijden is een is werkstijl waarbij de ruiters  vroeger meer dan acht uur per dag in het zadel zitten, daar is ook je harnachement (zadel en hoofdstel)  op bedacht, dat is na honderden jaren weinig veranderd.

Het is de bedoeling om het paard met bijna onzichtbare hulpen van de benen en teugels (de ‘reins’) te leiden. In de proeven (patterns)  zijn Alle oefeningen op hoger niveau worden met de teugels in één hand gereden. De paarden worden beoordeeld op vloeiende uitvoering van de elementen alsmede op snelheid en spektakel.

De manoeuvres (verschillende oefeningen) zijn gebaseerd op het originele werk van de cowboys. Zij waren gebaat bij een paard dat met kleine hulpen geleid kon worden, dat snel omdraaide en daarna in een snelle galop de koe kon achtervolgen om hem vervolgens te blokkeren. Ze hadden daarbij het liefst nog 1 hand vrij zodat ze bijvoorbeeld een lasso konden hanteren.

 

Heb je vragen?

Kom in contact met ons

Heb je vragen of wil je graag reserveren bij onze Brasserie? Neem dan telefonisch contact met ons op, stuur ons een e-mail of laat een berichtje achter, en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×