Sportief met

Voltige

Voltige is gymnastiek te paard, het is een combinatie van turnen en paardrijden. Het is de bedoeling dat je oefeningen uitvoert zonder het paard in de weg te zitten, in optimale balans.

Je begint natuurlijk bij de basis oefeningen en je bouwt deze steeds verder uit. voltige is een solo en een teamsport je doet dit altijd samen met een longeur deze zorgt ervoor dat het paard zijn rondje blijft lopen en in beweging blijft. kortom een fysiek uitdagende sport. Voltige het heeft veel showelement.

  • GYMNASTIEK TE PAARD
  • IN EEN TEAM OF SOLO
  • DE SPORTIEFSTE TAK

Meer informatie

gymnastiek te paard

voltige is een showsport. Het is eigenlijk turnen / acrobatiek op een paard. Het paard loopt voltes aan een lange lijn (de longe)  in stap, draf of in galop en heeft een speciale voltigeersingel om
zijn buik, die is voorzien van handvatten en beugels aan de zijkanten om aan of in te hangen. De meest gebruikte paardengang tijdens het voltigeren is een rustige galop. De acrobaat op het paard wordt voltigeur genoemd, de persoon die de longe hanteert is de longeur, deze zorgt ervoor dat het paard zijn rondje blijft lopen en dat het paard in een vloeiende beweging door blijft gaan.

Het is de bedoeling dat je oefeningen in optimale balans en controle uitvoert zonder het paard er bij lastig te vallen. Zodat hij rustig zijn rondje kan blijven lopen. Je beschowd eht paard als een verlengstuk van je acrobatiek en houdt rekening met dierwelzijn. Voltige is ook heel handig als je wilt gaan beginnen met paardrijden, Je ontwikkelt namelijk een goede zit bij voltige. en voornamelijk LEF!

Voltige is al zeer oud, het is sinds eeuwen een veelvoorkomend showelement in het circus. Sinds de jaren 1950 heeft het voltigeren zich ontwikkeld tot een zelfstandige tak van sport.

Voltige is een vrije sport je mag na de basis zelf oefeningen bedenken, als ze maar paardvriendelijk zijn, zonder hulpmiddelen en veilig uit te voeren zijn.

Voltige is de enige tak van de paarden sport die ne tot nu toe (muv. de basis) zonder cap wordt uitgevoerd. Dit juist ivm de veiligheid , je kan bijvoorbeeld  blijven haken met je cap achter de singel.

 

Heb je vragen?

Kom in contact met ons

Heb je vragen of wil je graag reserveren bij onze Brasserie? Neem dan telefonisch contact met ons op, stuur ons een e-mail of laat een berichtje achter, en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×