Aan de slag met

Mennen

Mennen word uitgevoerd met paard en wagen net zoals vroeger. voor de echte genieters die liever achter een paard zitten is mennen zeer geschikt. Je bent lekker met paarden bezig zonder erop te zitten.

Het is juist de kunst om je paard te trainen en onder controle te houden met alleen je handen en stem hulpen. Rijden paard en wagen is al vanuit vroeger, alles werd gedaan met de koets omdat er verder geen vervoersmiddel aanwezig was om grote afstanden af te leggen. mennen word tot op heden nog steeds uitgevoerd zoals toen, maar dan met een upgrade. lees voor meer informatie meer onder de foto's

  • WORD EEN ECHTE KOETSIER
  • 'T AANGESPANNEN RIJDEN BEHEERSEN
  • RECRATIEF OF WEDSTRIJDGERICHT

Meer informatie

wat is mennen?

Vroeger werden paard en wagen gebruikt al vervoersmiddel, bijvoorbeeld om materiaal te vervoeren of als taxi. Door de ontwikkeling van modernere verkeersmiddelen is het gebruik van het paard en wagen overbodig geworden. Slecht nog een enkelen gebruiken paard en wagen om zijn brood te verdienen. Denk hierbij aan trouwkoetsen of de bereden politie. Tegenwoordig word mennen uitgevoerd als echte wedstrijdsport. veel mensen genieten ook recreatief van het mennen door lekker door de bossen of over de weg te gaan. maar wat is mennen nu eigenlijk?

Bij het mennen zijn de paarden met het rijtuig verbonden door middel van strengen en andere riemen die tot het paardentuig behoren. De menner of koetsier bestuurt de aanspanning door middel van de leidsels, die zijn verbonden met het bit in de mond van het paard of de paarden. Verder gebruiken koetsiers hun stem en de zweep om de paarden aanwijzingen te geven. Het geheel van koets, koetsier en paard(en) wordt een “aanspanning” genoemd. Mennen bestaat uit verschillende onderdelen. de basis is natuurlijk de dressuur daarnaast is er ook nog vaardigheid, hierbij ga je een parcours afleggen tussen poortjes door, dit moet natuurlijk zonder de poortjes omver te rijden en je moet zo snel mogelijk zijn om binnen de toegestane tijd te blijven.

wat is nu Samengesteld mennen?  (SWM) Een samengestelde menwedstrijd (SWM) bestaat uit drie proeven: een dressuurproef, een marathon en een vaardigheidsproef. De marathon bestaat uit drie trajecten waaronder een hindernistraject hierbij word vaak door water gereden en zijn korte wendingen vaak van toepassing.

voor de echte paardenliefhebbers of minder validen die liever achter een paard zitten is mennen zeer geschikt.
je bent toch met paarden bezig zonder erop te zitten, het is juist de kunst om je paard te trainen en onder controle te houden met alleen je handen en stem hulpen.

men-bewijs halen

De opleiding voor het men bewijs is opgebouwd uit 3 delen, het bestaat uit praktijk onderdelen maar ook theoretisch. hierin leer je zoveel mogelijk over het mennen en de basis. wij beginnen in de opleiding met Longeren, dit word uitgebouwd naar dubbele lijnen. als dit goed uitgevoerd kan worden dan ga je verder naar het echte mennen. na het behalen van het men bewijs ben je opgeleid om buiten te rijden en ook het verkeer in te gaan. dit alles gebeurd onder gediplomeerde begeleiding van onze men instructrice.

Tijdens proeven dagen kan je testen hoever je in je opleiding staat, waar je aandachtspunten zijn en hoever je staat tegenover ervaren menners.
Het Keelven is ook het adres voor het opleiden van je koetspaard in spé, dit kan zowel in training of in lesvorm.

smaakt dit naar meer? boek dan je eerst les !

Heb je vragen?

Kom in contact met ons

Heb je vragen of wil je graag reserveren bij onze Brasserie? Neem dan telefonisch contact met ons op, stuur ons een e-mail of laat een berichtje achter, en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×