Paardenmassage & Spa

Equissage paarden spa

verbetering van de bloedcirculatie, lymfedrainage, ontspanning en gewrichtsmobiliteit en kan bijdragen aan het genezings en herstel proces. lees meer na de foto.

Cyclo-Therapy®creert een zachte en ontspannende vibratie.Door multi richting energie bewegingsgolven, geeft dit een  massage die zowel horizontaal, verticaal als roterend werkt.De unieke therapie is ontworpen om de bloed circulatie te stimuleren in het lichaam voor betere functionaliteit, algehele gezondheid van het paard en zijn gewrichten, pezen, ligamenten en spieren. behandelingen op locatie en behandeling op het keelven

Reserveren

Boek een Equissage

Meer informatie

Yvonne’s Equissage Paarden Retrait

Met behulp van de Equissage geven we het paard (*of je pony) een massage voor het hele lichaam. Het is wetenschappelijk  bewezen dat deze bijdraagt aan verbetering.van de bloedcirculatie, lymfedrainage, ontspanning en gewrichtsmobiliteit en kan bijdragen aan het genezings en herstel proces bij revalidatie van een grote meerderheid van blessures en condities.

Cyclo-Therapy® technology  creert een zachte en ontspannende vibratie. Door multi richting energie bewegingsgolven, geeft dit een  massage die zowel horizontaal, verticaal als roterend werkt. De unieke therapie is ontworpen om de bloed circulatie te stimuleren in het lichaam voor betere functionaliteit en algehele gezondheid van het paard en zijn gewrichten, pezen, ligamenten en spieren, maar ook voor ontspanning voor spieren, verbetering van lymfedrainage en allerlei ander symptomen en condities. Dit alles zonder benodigdheid van medicatie. We Hebben behandelingen op locatie en behandelingen bij Het Keelven.

MD Performance Horses - Equissage Pulse

 

Onze Therapie  behandelingen:

 • Basis  behandeling 25 minuten – € 40,-
  we starten met de Cycloid Vibration Therapy en met de hand unit  behandelen we het hele paard en eventuele probleem plekjes.  We sluiten de sessie met 5 minuten relaxprogramma.

  Onze Losse Therapie  behandelingen alleen te boeken op Het Keelven Terrein of extra bij te boeken:

 • Rug-behandeling 20 minuten – € 30,-
  *we starten met de Cycloid Vibration Therapy  en met de hand unit & cup  gaan we langzaam en voorzichtig  van de pad langs  de rug van het paard naar de top van de achterhand. We sluiten de sessie met 5 minuten relaxprogramma.
 • luchtwegen & ademhalings behandeling 20 minuten – € 30,-
  *we starten met de Cycloid Vibration Therapy 5-6 en met de hand unit  behandelen we het  borststuk, zijkant van de schouders en vervolgens  de luchtpijp. We sluiten de sessie met 5 minuten relaxprogramma.
 • Schouder behandeling 20 minuten – € 30,-
  we starten met de Cycloid Vibration Therapy,   4-5. met de hand unit  behandelen we de schouders,  en de nek en manekam. We sluiten de sessie met 5 minuten relaxprogramma.
 • achterhand behandeling 20 minuten -€ 30,-
 • we starten met de Cycloid Vibration Therapy, 4-5. met de hand unit  behandelen we de heupen, hamstring We sluiten de sessie met 5 minuten relaxprogramma.
 • Been/ knie -behandeling 20 minuten – € 30,-we starten met de Cycloid Vibration Therapy, 1-2-3. met de hand unit  behandelen we  het been wat extra aandacht nodig heeft.  We sluiten de sessie met 5 minuten relaxprogramma.
 • hoef behandeling behandeling 10 minuten – € 22,50
  1-2-3. met de hand unit  behandelen we  de hoef die  wat extra aandacht nodig heeft.  Perfect voor Gekneusde zolen, scheenbeen problemen
 • .Loopneus / hoest behandeling : 10 minuten € 22,50
  Running Eyes 1-2 . met de hand unit gaan we het paard wat verlichting brengen in  het lucht wegen systeem

 

Behandelingen bij Het Keelven  op Ma-Di-Wo-Vrij-Zat.

tijdstip in overleg en afhankelijk van de keuze van de behandeling.

behandelingen op Het Keelven:

– warmte behandelingen
– aroma therapie arrangementen
– behandelings arrangementen.

 

Op Donderdag / Maandag / Vrijdag
ook mogelijk op eigen locatie.

behandelingen op eigen locatie:
vanaf 40 euro per paard. (Excl. Brandstof  kosten indien verder dan 20km)

– solo behandelingen.
– revalidatie behandelingen,
– trainings-behandelingen
–  ontspanningsbehandelingen.

 

appen voor een afspraak naar:0618654369

 

Diagnose:
Opmerkelijke vasomotorische dysfunctie van de ledematen, onverdraagzaamheid van het zadel en de omtrek, veroorzaken myofaciale pijn in de nek en rug, en verminderen de sympathische functie.

thermography 1
Blauw en groen geven een slechte bloedsomloop aan

Na 25 minuten Equissage behandeling

Toepassing: 25 minuten gebruik.


Observatie:
Snelle en significante verbetering in sympathische functie als gevolg van de verhoogde bloedstroom die abnormaal laag was in de getroffen gebieden.

thermography 2
Geel en rood geven een verbetering van de bloedsomloop aan

 

Na 5 uur Equissage behandeling

Observatie: Het thermische niveau van de benen en rug zijn weer normaal, waarmee de positieve effecten van Equissage op een complex pijnssyndroom zichtbaar worden. De pijnlijke gebieden zijn verdwenen, er is geen intolerantie meer voor het zadel en de vasomotorische disfuncties zijn duidelijk verminderd.

thermography 3

 

equissage Pulse produceert een niet agressieve, diepe en zachte massage voor het gehele paarden lichaam doormiddel van gepatenteerde NHC Cyclo-Therapy® technology. Massage is 1 van de oudste vormen van therapie. Doorgaans niet schadelijk niet invasief en zorgt voor ontspanning. Eenvoudig gezegd is NHC Cyclo-Therapy een drie dimensionale diep werkende massage. Het effect is echter anders dan andere verkrijgbare producten op het gebied van massage. Massage werkt doorgaans in horizontale of verticale richting welke kunnen werken als een soort hamerend effect en welke in sommige gevallen zelfs meer kwaad dan goeds kunnen opleveren.

NHC Cyclo-Therapy® technology functioneerd meer als een gyroscope, de techniek creert een zachte en ontspannende vibratie. NHC Cyclo-Therapy produceerd door multi richting energie bewegings golven, massage die zowel horizontaal, verticaal als roterend werkt. Het resultaat? Diepe, zachte, ontspannende behandeling zonder enige vorm van onprettige bijeffect. De unieke therapie is ontworpen om de bloed circulatie te stimuleren in het lichaam voor betere functionaliteit en algehele gezondheid van het paard en zijn gewrichten, pezen, ligamenten en spieren, maar ook voor ontspanning voor spieren, verbetering van lymfedrainage en allerlei ander symptomen en condities. Dit alles zonder benodigdheid van medicatie.

 

De Niagara Equissage is een excellent hulpmiddel voor warming up voor paarden voorafgaand aan training en competitie, maar ook zeer geschikt voor warming down.

backpad

 

WARMING UP

De Niagara Equissage is geweldig voor warming up voorafgaand aan training en competitie.Voor het meest optimale resultaat gebruikt u de Niagara Equissage Back pad op de zadel positie 20 minuten voorafgaand aan de competitie.

Gebruik hier voor de Cyclodisch 4, dit zorgt voor stimulatie en kan bijdragen aan lossigheid ter voorbereiding voor prestatie.

 

WARMING DOWN

De Niagara Equissage is een fantastisch hulpmiddel voor dit proces.

Gebruik de Niagara Equissage Back Pad in relaxation setting  2-3 na competitie of intensieve training. Dit zorgt voor ontspanning van het lichaam, helpt om opgebouwd melkzuur in de spieren te elimineren en helpt tegen stijfheid van spieren en gewrichten .

Gebruik Niagara Equissage om rug problemen bij uw paard te verlichten. Een meerderheid van rug problemen kan dagelijks of op regelmatige basis behandeld worden met de Niagara Equissage pulse.

De Equissage Pulse back pad is voorzien van een timer die de back pad automatisch na een behandeling van 20 uitschakelt.

In het algemeen, worden de meerderheid van rug problemen behandeld met de Niagara Equissage back pad en wel op een dagelijkse basis.

Geplaatst op de zadel positie voor 20 minuten op cycloidische setting 4-6.

We adviseren om naast de Equissage Pulse back pad, behandeling van de Equissage pulse hand unit 1 of  2 x per week toe te passen voor optimale zorg en resultaat.   .

Over het algemeen wordt de meerderheid van de ademhalingsproblemen incl.”bleeders” en zwaar ademende paarden  behandeld  doormiddel van een dagelijkse behandeling met de Niagara Equissage Back pad. Hiervoor wordt de Niagara Equissage Pulse back pad  20 minuten geplaatsts op de zadel positie.

We adviseren om naast behandeling met de Equissage Pulse back pad, tevens behandeling van de Equissage pulse hand unit 1 of  2 x per week in combinatie toe te passen voor optimale zorg en resultaat.

Schermafbeelding 2018 03 23 om 12.36.09

Achterhand problemen kunnen verholpen worden door behandeling van de Niagara Equissage back pad en hand unit op een dagelijkse basis. Over het algemeen, kunnen de meerderheid van de achterhand problemen verholpen worden door gebruik van de Niagara Equissage back pad op de zadel positie voor 20 minuten.  In geval van spier verrekking, overstrekking of bij opbouw van melkzuur in de spieren, adviseren we om de hand unit dagelijks naast de back pad te gebruiken. Daarna 1 tot 2 maal per week voor optimaal onderhoud.

 

Gebruik de hand unit op stand medium -hoog, beweeg langzaam langs de spier naar beneden .

Schermafbeelding 2018 03 23 om 12.37.13

De Niagara Equissage kan gebruikt worden bij behandeling van een groot aantal hoef problemen. Voor hoefkneuzingen, bevordering van bloedcirculatie, maar ook voor bijvb. behandeling ter ondersteuning bij hoefzweren, gebruikt u de hand unit. Dit kan tevens bijdragen voor een gezonde hoef groei.

Voor hoefkneuzing, plaats u de hand unit direct.

Voor maximale optimalisatie van bloedcirculatie en om gezonde hoef groei te stimuleren, plaatst u de hand unit op de hoefbal.

Untitled2 1

De Niagara Equissage is effectief voor hulp bij been problemen. Gebruik de Niagara Equissage beenbeschermer te samen met de hand unit bij been en pees problemen  zoals zwelling, arthrose, kneuzingen en vele andere veel voorkomende beenproblemen. De Niagara Equissage hand unit in combi met de been en peesbeschermer is de meest effectieve manier om de meerderheid van been, pees en hoef problemen te behandelen. Enkele veel voorkomende problemen zijn o.a verrekking of oprekking van ligamenten en pezen, zwelling, bloeduitstortingen, circulatieproblemen, arthrose, kneuzing, piephak, hoefbevangenheid en spat. De Niagara Equissage hand unit in combi met de been en peesbeschermer creert een zeer diepwerkende circulaty massage aan het gehele been. Dit zorgt voor verbetering van locale bloedcirculatie en lymfedrainage, ontspanning voor spieren en helpt bij verbetering van gewrichts mobiliteit.

Schermafbeelding 2018 03 23 om 12.50.55

 

Heb je vragen?

Kom in contact met ons

Heb je vragen of wil je graag reserveren bij onze Brasserie? Neem dan telefonisch contact met ons op, stuur ons een e-mail of laat een berichtje achter, en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×