Het Keelven

Snel naar:

headerklein

Welkom bij

Manege Het Keelven

carrouselrijdenCarrouselrijden is één van de weinige teamdisciplines in de paardensport. In een groep van twaalf of zestien ruiters voer je dressuurfiguren uit op muziek. Alles draait om nauwkeurigheid, timing en samenwerking. Een carrouselgroep bestaat uit een groep van ruiters die een geordende colonne vormen en een aantal basis dressuurfiguren uitvoeren.

Carrouselrijden is één van de weinige teamdisciplines in de paardensport. In een groep van twaalf of zestien ruiters voer je dressuurfiguren uit op muziek. De choreografie ontwerp je zelf, samen met de groep en jullie commandant. Dat is de instructeur van een carrouselteam, wist je dat? Alles draait om nauwkeurigheid, timing en samenwerking.

Een carrouselgroep bestaat uit een groep van ruiters met paarden of pony's die in een geordende colonne, bijvoorbeeld met tweeën naast elkaar, een aantal basis dressuurfiguren uitvoeren. De door de groep samengestelde manoeuvres worden gereden op passende muziek. Het gaat dus niet om de show (hoewel dit element er best in zit), maar om de nauwkeurige en met stijl gereden figuren. Het effect ontstaat door de uniformiteit van de groep, waarbij geen enkele combinatie opvalt en het tempo, de onderlinge afstand en afstemming op elkaar het niveau bepalen. Het leuke is dat het eindresultaat niet afhangt van het niveau van een combinatie, maar juist van de prestatie van de groep in zijn geheel.

Teamsport

Carrouselrijden is een van de weinige teamsporten binnen het paardrijden en indien bepaald basisniveau aanwezig is kan iedere ruiter deelnemen. Dus ook de manegeruiter die slechts een of twee keer per week op een manegepaard rijdt. Het leuke is dat het eindresultaat niet afhangt van het niveau van een enkel paard of ruiter, maar van de groep in zijn geheel. Daarentegen is het ook voor een gevorderde ruiter met een eigen paard een uitdaging om met carrouselrijden bezig te zijn omdat de combinatie zich aan moet passen binnen een carrouselgroep. Het carrouselrijden is een prachtige manier om op een totaal andere wijze met paardrijden bezig te zijn. Het carrouselrijden is dan ook een populaire tak binnen de paardensport.

Wedstrijden

In Nederland worden regionale en nationale kampioenschappen gehouden. Bij de nationale kampioenschappen gaat het om carrouselgroepen A tot F. In totaal nemen er ongeveer 65 groepen deel aan deze wedstrijden. De wedstrijden worden georganiseerd door de Verenigde Carrouselclubs Nederland (VCN). Deze vereniging heeft als doelstelling het carrouselrijden in Nederland te stimuleren en te promoten. Het promoten gebeurt door middel van het organiseren van oefenwedstrijden. Ook organiseren zij jaarlijkse carrouselwedstrijden die leiden tot het Nederlands kampioenschap. Op dit moment zijn er vijftig carrouselgroepen voor paarden en twintig voor pony's. Dit komt neer op ruim 1100 leden.

 

Wedstrijden Specials

30  juni 2019
FNRS-MANEGE wedstrijd

18 augustus 2019
FNRS-MANEGE wedstrijd

7 september
grondwerk clinic

26 oktober 2019
manege uitje

 22 DECEMBER 2019
FNALE KEELVEN CUP  FNRS-MANEGE wedstrijd
 

Direct inschrijven

Oefenen voor een wedstrijd? Ook dat kan bij ons!

Vrijdag's voor de wedstrijd staat de ring klaar.

Kúr oefenen? ook dat kan bij ons.

Neem vrijblijvend contact op voor een reservering!
Tel. 0493 - 491537
Email. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

logo-aequor logo-veilige-paardensport
logo-fpg logo-fnrs
  logo-knhs
Openingstijden

Onze manege  is dagelijks geopend van 9:00 tot 21:00 uur

Onze brasserie is dagelijks geopend van 10:00 tot 21:00 uur

De openingstijden kunnen afwijken.

Wilt u een tafel reserveren?  

Bel ons op:0493-491537
 

 

Faciliteiten

Op onze manege zijn diverse faciliteiten beschikbaar waaronder een wasplaats en  binnenpistes  Wilt u alle faciliteiten bekijken?

Bekijk de faciliteiten

Contactgegevens
icon-address  

Het Keelven
Kuilvenweg 4
5712 GX Someren

     
icon-tel  

Algemeen:
Tel. 0493 - 49 15 37

Stalmeester & secretariaat app:
Tel. 06 - 18 65 43 69

icon-email  

Email. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

    IBAN: NL78RABO 0126 6275 92